Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Útépítés - természetvédelem képes leírás - Útépítés.tlap.hu
részletek »

Útépítés - természetvédelem - Útépítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utepites.tlap.hu » Útépítés - természetvédelem
Keresés
Találatok száma - 4 db
Környezetvédelmi és bányászati szakértés

Környezetvédelmi és bányászati szakértés

Tervezőként bányák és célkitermelőhelyek teljes körű engedélyeztetését végezzük a kutatási adomány kérelmezésétől a műszaki üzemi tervek elkészítéséig, valamint hulladéklerakók és hulladékkezelő létesítmények tervezésével, engedélyeztetésével és környezetvédelmi vizsgálatával is foglalkozunk. A fentiek alapján vállalkozunk: Környezetvédelmi hatásvizsgálatok, felülvizsgálatok elvégzésére Bányászati tervek elkészítésére, kutatástól a bányanyitásig Célkitermelőhelyek tervezésére Környezetvédelmi beruházások, intézkedések tervezésére Teljes körű vállalati környezetvédelmi ügyintézésre,, Környezetvédelmi hatósági bevallások összeállítására, nyilvántartások vezetésére

 A természetvédelem szakhatóság az útépítésnél

A természetvédelem szakhatóság az útépítésnél

Az Alkotmánybíróság megsemmisítette az útépítés engedélyezését szabályozó, 2000-ben hozott KöViM-rendelet egyik paragrafusát. A Magyar Közlönyben közzétett határozat szerint alkotmánysértő az, ha a természetvédelmi hatóság nem szakhatóságként vesz részt az útépítések engedélyezésében. Ha az engedélyt kiadó hatóságnak egy másik hatóságot szakhatóságként kell megkeresnie, akkor annak a véleménye kötni fogja. Vagyis, ha az építésügyi hatóságnak szakhatóságként kell megkeresnie a környezetvédelmit, és ez utóbbi - jogi érvekkel alátámasztva - ellene van az építésnek, akkor nem adható ki az építési engedély. Ha ez mégis megtörténik, akkor a környezetvédelmi hatóság felügyeleti eljárást kezdeményezhet, vagyis előbb-utóbb elérheti akaratát, feltéve, hogy az valóban megalapozott. Az egyszerű társ-hatósági - nem szakhatósági - vélemény csak "tájékoztató jellegű".

Környezetvédelmi engedélyhez kötött útépítés

Környezetvédelmi engedélyhez kötött útépítés

Az Alkotmánybíróság háromtagú tanácsa (Holló András előadó alkotmánybíró, Kiss László és Kukorelli István alkotmánybírák) május 2-án hozott határozatában megállapította, hogy az utak építésének, forgalomba helyezésének és megszünte­tésének engedé­lye­zéséről szóló 15/2000. (XI. 16.) KöViM rendelet 5/A. §-a alkot­mányellenes.

M9 tervezése (környezetvédelmi tanulmány)

M9 tervezése (környezetvédelmi tanulmány)

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzést hirdet az M9 gyorsforgalmi út Szekszárd-Bonyhád, Bonyhád-Dombóvár, továbbá Dombóvár-Kaposvár, összesen 70 kilométer hosszú szakaszai tanulmánytervének elkészítésére, a felhívás a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg. A munka magában foglalja a tanulmányterv mellett az előzetes (környezetvédelmi) vizsgálati dokumentációt, valamint a nyomvonal miniszteri rendeletben történő kihirdetéséhez szükséges dokumentációk elkészítését, illetve az előzetes környezetvédelmi határozat megszerzését.

Tuti menü