Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Útépítés - földmérés képes leírás - Útépítés.tlap.hu
részletek »

Útépítés - földmérés - Útépítés.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: utepites.tlap.hu » Útépítés - földmérés
Keresés
Találatok száma - 23 db
Bezzeg Bt.

Bezzeg Bt.

Földmérési módszerekkel a földmérő meghatározza a terület terepszintjét és a területen található tereptárgyakat (épületek, fák, utak, járdák, kerítések, támfalak, árkok, közművek...) Megrendelés előtt a tervezővel meg kell állapodni... a készítendő rajz méretarányáról, hogy országos vagy helyi rendszerű mérésről van- e szó, a további felhasználásra milyen formátumban kell elkészíteni a rajzot.

Forgó Zoltán

Forgó Zoltán

Magán földmérői tevékenységet 1993-ben kezdtem, természetesen az akkor leginkább jellemző tagi-, részarány és alkalmazotti földek geodéziai munkáival. Immár 14 éve kollégáimmal, Fekete Tiborral és Vörös Róberttel végezzük a terepi adatgyűjtést, kitűzést, valamint az irodai feldolgozást. Vállalkozásom rendelkezik a munkához szükséges technikai felszereltséggel. A részarány kimérések elkészültével - igazodva a piaci igényekhez - egyéni megrendelések alapján különböző sajátos célú geodéziai munkát végzésével, mint például megosztások, kitűzések, ipari geodéziai feladatok, kisajátítások, telekalakítások, házhelyosztások végzésével biztosítottuk jelenlétünk a Baja város környéki geodéziai piacon.

Föld-Könyv

Föld-Könyv

Cégünk 1998-ban alakult meg, elégedett és állandó ügyfeleink száma évről-évre növekszik. Szakembereink felsőfokú földmérői és építőmérnöki végzettséggel, ingatlanrendezői jogosultsággal illetve felelős műszaki vezetői minősítéssel rendelkeznek, hosszú évek gyakorlatának köszönhetően jelentős földmérési-, mérnökgeodéziai tapasztalatokra szert téve. Az ipari geodéziától kezdve az ingatlanrendezésig a földmérés számos szakágával foglalkozunk. Célunk a gyors, hatékony, magas színvonalú munkavégzés, amelyet a modern geodéziai eszközparkunk, számítástechnikai felszereltségünk illetve a méréstől a szerkesztésig tartó egységes zártláncú digitális technológiánk alkalmazása biztosít.

Geodézia Zrt.

Geodézia Zrt.

1949-ben a megváltozott társadalmi és gazdasági feltételek következtében a mérnöki irodákat megszüntették. Országos Földmérési Intézet névvel egységes földmérési szervezetet hoztak létre. 1951-ben e szervezetből leválasztották az operatív munkát végző egységeket, és megalakították a Geodéziai és Kartográfiai Intézetet, valamint a Városmérési Irodát. Az előbbinek az ország felsőgeodéziai és topográfiai, míg utóbbinak a főváros új felmérési, illetve más városok nagyméretarányú térképkészítési munkáit kellett elvégeznie. A jogelődünk a Budapesti Geodéziai és Térképészeti Vállalat (BGTV).

Földmérés, térképészet - Nyíregyháza

Földmérés, térképészet - Nyíregyháza

Biró Gábor vagyok, földmérő. Kicsit hosszabban: földrendező mérnök, építési geodéziai szakmérnök, geodéziai tervező és ingatlanrendező földmérő. Vállalkozásom célja, hogy komplex szolgáltatást nyújtson az ingatlan-nyilvántartási térkép tartalmát érintő földmérési munkáktól (épület feltüntetés, megosztás, telekhatár kitűzés, egyéb sajátos célú földmérési munkák) kezdve a tervezési alaptérképek készítésén át a mérnökgeodéziai feladatokig. Nagy hangsúlyt fektetek arra, hogy a munkáimat rövid határidőre, magas minőségben végezzem.

Geoinforg

Geoinforg

Cégünk 1994 óta kiemelkedő szereplője a hazai geodéziai és ingatlanértékbecslő piacnak. Engedje meg, hogy megismertessük cégünk szakmai múltjával, referencia-hátterünkkel, jelenlegi tevékenységi körünkkel, munkatársaink képzettségével, szakmai tevékenységünk rövid ismertetésével annak érdekében, hogy megítélhesse, érdemes-e cégünkkel a jövőben üzleti munkakapcsolatot létesítenie.

Geolevel

Geolevel

A GEOlevel Geoinformatikai és Szolgáltató Kft. 2002-ben alakult 5 fővel, amikor már a hazai piacon számos sikeres térinformatikai cég tevékenykedett. A GEOlevel Kft-nek az általánosan elfogadott színvonalhoz kapcsolódva meg kellett találni azt a szakmai profilt, melyet elsősorban a kiszámítható és megbízható minőség jellemez ugyanakkor szakmai újdonságokat is tartalmaz Vevőink részére.

GeoPort-Hungária

GeoPort-Hungária

Cégünk, a GeoPort-Hungária Kft. egy dinamikusan fejlődő, magyar tulajdonú vállalat, mely geodéziai és építőipari műszerek (mérőállomás, optikai teodolit, digitális teodolit, optikai szintező, digitális szintező, forgólézer, vonallézer, lézeres távolságmérő, fémkereső stb.), tartozékok (állvány, szintezőléc, kitűzőrúd, mérőkerék, prizmabot, prizma, jelölőfesték, stb.) forgalmazásával és javításával, valamint műszerek kalibrálásával és kölcsönzésével foglalkozik immáron több mint 6 éve.

Geosoft 2000

Geosoft 2000

Cégünk geodéziai földmérési feladatokkal foglalkozik. A vállalkozás 2001 szeptemberében alakult, tulajdonosai belföldi magánszemélyek. Az alakulást követően fő feladataink közé Digitális Állami Földmérési Alaptérképek készítése tartozott. Több település belterületi és különleges külterületi (zártkerti) alaptérképének (DAT) elkészítésében vettünk részt, döntően helyszíni felmérés, kisebb részben irodai zárómunkálatok terén.

Hirdetés
Geo-Tóth Földmérő Bt.

Geo-Tóth Földmérő Bt.

Vállalkozásunk 1994-ben alakult 2 szakirányú végzettségű földmérővel (Péter Gyula földmérő technikus, Tóth Attila ingatlanrendező földmérő mérnök). Korábban földhivatalnál és építésügyi hatósági munkakörben, 2000-től főállásban dolgoztunk. Mindennemű földmérési munkát vállalunk, az ország egész területén, rövid határidővel. 1. Közműhálózatok geodéziai dokumentálása 2. Ingatlan-nyilvántartást érintő földmérői feladatok. Ingatlanrendezés (megosztás, határmódosítás, összevonás) Épületfeltüntetési (bontási) vázrajz Szolgalmi jog bejegyzés Telekkitűzés 3. Terepfelmérés, szintvonalas térkép készítése. Tömegszámítás. 4. Tervezői igények kielégítése. Tervezési és megvalósulási térképek készítése. 5. Digitális térképkészítés. Digitalizálás feldolgozás. 6. Teljeskörű építési geodéziai munkák irányítása. 7. Tanácsadás

Geotrade

Geotrade

A Geotrade Kft 1987-ben magánszemélyek által alapított cég, amely geodéziai eszközök, szoftverek és technológiák forgalmazásával, műszerek, illetve eszközök szervizelésével, kalibrálásával foglakozik. Geodéziai eszközök forgalmazásával elsőként kezdett foglalkozni Magyarországon. Képviseli azóta is a Trimble mérőállomások és GPS-ek gyártóját, valamint az ANEBA spanyol szoftverfejlesztő céget.

HP-GEO Bt.

HP-GEO Bt.

Többnyire a Dunakanyarban és úgynevezett sajátos célú földmérési munkákat vállalunk: telekalakítás (megosztás, egyesítés, telekhatár-rendezés, belterületbe csatolás), telekhatár-kitűzés, épületalap-kitűzés, épületfeltüntetés, magassági felmérés (szintvonalas helyszínrajz - geodézia), tervezési, megvalósulási térkép, szolgalmi joggal kapcsolatos vázrajz készítése a fő profil. Ezen kívül a cég alvállalkozóként rendszeresen részt vesz nagyobb volumenű munkák geodéziai részének megoldásában pl. autópálya-építés, szénhidrogén-kutatás, környezetvédelem.

Burken

Burken

Környezetvédelem Az ember által épített környezet felmérése mellett, a természetben végzett mérések alkalmazási lehetősége is igen széleskörű. Az általunk alkalmazott technológiával külszíni fejtések, bányák, deponiák, szemétlerakók kvantitatív adatai könnyen kinyerhetők. Így ellenőrizhetővé válik a betöltött vagy kitermelt föld mennyisége, ami igen fontos a természetvédelmet érintő projektekben, különös tekintettel a rekultivációs beruházásokra.

Geodolit 2005 Bt.

Geodolit 2005 Bt.

Földmérés Bárhol Magyarországon rövid határidővel vállaljuk változási vázrajzok készítését az alábbiakban: - Épületfeltüntetés - Épület törlés - Megosztás - Határrendezés - Összevonás - Szolgalmi jogok alapítása

Parcella GM

Parcella GM

A Parcella GM Kft. 1995 végén alakult meg azok után, hogy elődje a családi vállalkozásban indult Parcella GMK, több mint 5 év működés után - végelszámolással - megszűnt. Tevékenységünket a KFt. keretei között 1996. január 1-én kezdtük meg. Alapítóink 1984-től névjegyzékes földmérőként kezdték önálló tevékenységüket.

RedGhost

RedGhost

Cégünk, a RedGhost Building Trade Kft. geodéziai és építőipari műszerek ( mérőállomás, optikai teodolit, digitális teodolit, stb.), tartozékok (állvány, szintezőléc, kitűzőrúd, stb.) forgalmazásával és szervizelésével foglalkozik. Cégünk vállalja földmérési munkák elvégzését: -Telekalakítás -Épületfeltüntetés -Tervezési térképek -Ipari geodézia

Sokkia

Sokkia

A SOKKIA Geodéziai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1993-ban alakult GeoSet Kft. néven, majd egy évvel később sor került a névváltoztatásra. Vállalkozásunk a japán Sokkia Topcon Co., Ltd. Sokkia márkanéven kiadott termékeit (geodéziai mérő- és kitűző műszerek, geodéziai szoftverek, kiegészítő felszerelések) forgalmazza Magyarországon kizárólagos képviseleti joggal. A cég jogelődje a Pécsi Geodéziai és Térképészeti Vállalat Sokkia vevőszolgálata volt, amely 1989-ben kezdte meg tevékenységét. Már az indulás éveiben is nagy hangsúlyt fektettünk vevőink igényeinek minél szélesebb körű kielégítésére, ezért 1990. márciusában létrehoztuk műszerszervizünket, amelyben a Sokkia tókiói oktatóbázisán kiképzett elektromérnök vezetésével ma már 4 fő végzi a műszerek javítását, beszabályozását és kalibrálását. A megnövekedett igények kielégítését 1994-től viszonteladói hálózat kialakításával biztosítottuk, majd 1995 márciusában megnyitottuk budapesti irodánkat.

Tuti menü